TRE-kurssit

TENSION, STRESS & TRAUMA RELEASING EXERCISES

TRE-ALKEISKURSSIT

 

TRE-harjoitus palauttaa kehosi takaisin luontaiseen tasapainoonsa. Tervetuloa oman kehosi viisauden äärelle! Lue lisää harjoituksesta alempaa.

Alkeiskurssilla opit TRE-stressinpurkuliikkeet ja pystyt jatkamaan harjoitusta kotona itsenäisesti.

Seuraavat TRE-alkeiskurssit

Seinäjoki:

La 7.3.2020 klo 12-14.30 , Joogakoulu Sanmayan tiloissa, os. Vapaudentie 28.

Early bird-hinta on 69e (sis. alv 24%). 1.2.2020 alkaen kurssin hinta on 79e. Kurssi on TÄYNNÄ.

La 28.3.2020 klo 12-14.30 toinen vastaava TRE-alkeiskurssi. Ilmoittautuminen on auki.

Helsinki:

La 4.4.2020 klo 11-13.30 (- 13.45), Kumpulan kylätila, os. Intiankatu 31. Early bird-hinta 69e (sis. alv 24%) voimassa 7.3 saakka. Tämän jälkeen hinta on 79e.

Aloituskurssin sisältö:

 • Johdanto TRE-harjoitukseen
 • TRE-harjoitus
 • Tauko
 • Lyhyt teoria-osuus aiheesta ja toinen TRE-harjoitus
 • Loppurentoutus
 • Ohjeet kotiharjoitukseen

Kurssin kesto on n. 2,5 h – 2h45 min

Luethan alempaa terveydelliset esteet TRE-harjoitukselle.

Voit ilmoittautua kurssille Holvi-verkkokaupassa klikkaamalla ”ilmoittaudu ja maksa”-linkkiä. Kurssien tiedot löydät myös Facebook-tapahtumista Hellä Mieli- facebook sivulla.

TRE – vapauta kehosi stressistä (4 kerran aamukurssi Tampereella)

Neljä tapaamista sisältävä TRE-kurssi 10.3-31.3.2020 Pispalassa

Kurssin hintaan sisältyy neljä tapaamista. TRE-harjoitus on matka omaan kehoon ja harjoitus muuttuu koko ajan. Ryhmässä oma prosessi syvenee ja etenee turvallisesti. Jokaisella kerralla teemme TRE-harjoituksen ja jaamme siihen liittyviä kysymyksiä ja pohdintoja. Käymme läpi myös TRE:n teoreettista viitekehystä. Tällä kurssilla opit ymmärtämään ja kuuntelemaan viisasta kehoasi. Opit myös palautumaan nopeammin stressistä ja näin edistät mielen ja kehon terveyttä. Et tarvitse aiempaa kokemusta TRE:stä, mutta jos olet jo käynyt alkeiskurssin, voit myös tulla syventämään omaa harjoitustasi.

Tämän ryhmän koko on maksimissaan 6 henkilöä, jotta ohjaaja pystyy tarvittaessa avustamaan ja huomioimaan kaikki osallistujat yksilöllisesti.

Kurssin ajankohta: Tiistaisin 10.3/17.3/24.3/31.3.2020 klo 10-11.30 (varaa ensimmäisellä kerralla aikaa klo 12 asti)
Paikka: Mahdollisuuksien tila, os. Selininkatu 5 (Pispala, Tampere)
Kurssin hinta: 120 euroa (sis. Alv 24%)
Early bird hinta 105e voimassa 10.2.2020 saakka

Kurssi maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Holvi-verkkokaupassa.

Onko sinulla kysyttävää? Voit laittaa sähköpostia osoitteeseen tiia@hellamieli.fi

 

Tule oppimaan helppo TRE-harjoitus!

(Tension, stress & trauma releasing exercises) 

TRE-stressinpurkuliikkeet voivat auttaa purkamaan kehoon kertynyttä stressiä ja jännittyneisyyttä. TRE-harjoittelulla voi olla uskomattoman voimakas vaikutus. Olen kuullut monen ihmisen sanovan sen muuttaneen heidän elämänsä ja voin allekirjoittaa saman itsekin. Mikään aikaisempi kokeilemani menetelmä ei ole vaikuttanut yhtä nopeasti ja tehokkaasti kuin TRE. Mikä sitten tekee TRE-harjoituksesta niin vaikuttavan? Ehkä se, että se on meidän kehollemme niin luonnollista. Tärinä on alkukantainen tapa purkaa stressiä ja jännitystä kehosta. Tärinä on jo meissä ja sen vuoksi harjoitus on helppo oppia. Kun tärinä on alkuliikkeillä käynnistetty, loppu tapahtuu kuin itsestään. TRE-harjoitus on kiehtova matka omaan kehoon. Jokainen harjoituskerta on erilainen.

Vaikka TRE:stä puhutaan usein “tärinäterapiana” ei kehosta kumpuava liike ole aina tärinää. Joskus liikkeet ovat esimerkiksi pitkiä venytyksiä. Keho osaa löytää itse jännittyneet lihakset ja ohjata rentouttavat liikkeet suoraan sinne. Harjoitus ei ole kuitenkaan pelkästään fyysinen. Kun kehomme alkaa vapautua pitkään jatkuneista tunnelukoista, stressistä, peloista ja jopa traumoista, myös mielemme eheytyy. Kroonisen lihasjännityksen purkaminen vapauttaa tukossa ollutta energiaa ja ihminen pääsee lähemmäksi omaa todellista itseään. Arjessa TRE-harjoittelusta saa apua stressistä palautumiseen ja rentoutumiseen.

TRE:n harjoittamisesta saatuja hyötyjä ovat mm.

 • Stressistä palautuminen nopeutuu
 • Vähemmän lihaskireyttä ja selkäkipuja
 • Ahdistuneisuus lievenee
 • Paniikkioireet vähenevät
 • Vähemmän työstressiä
 • Traumaperäisen stressihäiriön oireet lievenevät
 • Parempi unenlaatu
 • Helpotusta esiintymisjännitykseen
 • Parantunut tunteiden hallinta

Kurssit ohjaa sertifioitu TRE-ohjaaja Tiia Minaya. Lue lisää Tiiasta täältä.

TRE-harjoittelu on turvallista kaikille perusterveille henkilöille. TRE:tä ei suositella aloitettavan seuraavissa terveydellisissä tilanteissa:

 • Vakava sydänsairaus
 • Syöpähoidot
 • Epilepsia
 • Raskaus
 • Pian leikkauksen jälkeen
 • Vakava mielenterveydellinen sairaus esim. skitsofrenia, psykoosi ja voimakas psyykelääkitys

Kerro mahdollisista sairauksista TRE-ohjaajallesi ja voitte yhdessä miettiä, soveltuuko harjoittelu sinulle.

Mitä on TRE? Lue lisää 

Asiakkaiden kokemuksia TRE-aloituskurssista:

”Lyhyt alkeiskurssi sisälsi mielestäni sopivassa määrin teoriaa sekä konkreettisia harjoituksia. Kurssin vetäjä hoiti tehtävän miellyttävästi ja rauhallisesti. Ilmapiiri kurssilla oli myönteinen ja kunnioittava. Olin oikein tyytyväinen kurssiin.”

”Vihdoin löytyi keino purkaa hermostoni ylivirittyneisyyttä, joka on aiheutunut pitkäaikaisesta stressistä kaikkine lieveilmiöineen. Ensimmäinen yö kurssin jälkeen – en muista nukkuneeni niin hyvin piiitkäään aikaan. Kiitos!!”

”Todella antoisa kurssi! Keho ja mieli olivat täysin rentoutuneet harjoitusten päätyttyä. Suorastaan odotan aina hetkeä, jolloin voin tehdä harjoitteen kotona. Olen jo suositellut TRE:tä ystäville.”

”Voi kun olisin tiennyt tästä aiemmin!”

”Kehollinen menetelmä, jossa on vapaa liiasta analysoinnista, oli minulle todella tervetullut. Käsitykseni kehon valmiuksista korjata itseään ja vaikuttaa sitä kautta myös mieleen vahvistui entisestään kurssin ja sen jälkeisen omatoimisen harjoittelun myötä.”

”TRE-harjoitukset oli helppo oppia jo kurssilla ja jatkossakin toteuttaa ilman sen suurempia etukäteisjärjestelyjä. Jo ensimmäisten harjoitusten myötä huomasin, että voin lisätä omaa kehontuntemustani ja vapauttaa lukossa ollutta mieltäni ja kehoani ja keventää stressiä.”

Taikasaappaat-blogissa on julkaistu asiakaskokemus TRE-alkeiskurssistani. Pääset lukemaan sen tästä.