MINUN TARINA

MINUN TARINA

Voiko heikkoudet kääntää vahvuudeksi? Entä voiko herkkyys muodostua voimavaraksi? Näiden kysymysten äärellä olen ollut usein ja tullut päätelmään: kyllä voi. Usein ihmiset, jotka lähtevät auttamaan toisia henkisen hyvinvoinnin matkalla, ovat kulkeneet ensin oman mutkaisen polkunsa. Niin minäkin lähdin aikoinaan hakemaan apua Mindfulness-harjoittelusta omiin huoliini, stressiin ja jännittyneisyyteen. Kävin vuoden ajan Mindfulness-yksilöohjauksessa ja myöhemmin osallistuin monille erilaisille kursseille. Keväällä 2016 tutustuin TRE-stressinpurkumenetelmään. Voisin sanoa, että se muutti koko elämäni suunnan. Kun kehon krooniset jännitykset ja ylivirittyneisyys alkoivat purkautua, löysin uudenlaista voimaa ja luottamusta elämään. TRE oli matka niin omaan kehoon kuin menneisyyteenkin. Kaikki elämänkokemukset löytyvät kehostamme.

Koin saavani paljon apua omaan hyvinvointiini näistä menetelmistä ja halusin opiskella lisää voidakseni jakaa tätä tietoa myös muille. Valmistuin TRE-ohjaajaksi ja Mindfulness tunnetaitovalmentajaksi. Kuulun Uudistuva terveydenhoito-verkostoon, jonka tavoitteena on terveydenhuollon ajattelu- ja toimintatavan muutos nykyistä ihmislähtöisemmän ja kokonaisvaltaisemman hyvinvoinnin edistämiseksi. Kehon ja mielen yhteyden ymmärtäminen on lähtökohta hyvinvointiin ja paranemiseen.

Sellaista taikatemppua ei ole vielä keksitty, joka poistaisi ihmisen kaikki ongelmat ja murheet. Näiden menetelmien avulla on kuitenkin mahdollista oppia selviytymään elämän haasteista menettämättä terveyttään ja säilyttäen elämänilonsa.

Olen tehnyt koko työurani sosiaali- ja terveysalalla auttaen toisia ihmisiä. Teen työtäni suurella sydämellä ja lämmöllä.

Ota yhteyttä ja kerro, miten voisin auttaa Sinua?

 

Tiia Knuutinen

Koulutukseni

(pääopettaja/koulutuspaikka)

  • Sertifioitu TRE-ohjaaja (Jyrki Rytilä,TRE Finland
  • Mindfulness-ohjaaja CFM® (Leena Pennanen, Center for Mindfulness Finland)
  • Mindfulness tunnetaitovalmentaja (Maria Saarelainen, Helsingin seudun kesäyliopisto)
  • Sosionomi AMK
  • Lähihoitaja

Muita koulutuksia ja kursseja mm.

  • Jännittäjäryhmien ohjaajakoulutus (Minna Martin, Turun kesäyliopisto)
  • Sosiaalipsykologian perusopinnot 25 op (Helsingin avoin yliopisto)
  • Mindful Self Compassion – Itsemyötätunto peruskoulutus 8 vkoa (Taitoba house)
  • 8-viikon MBSR-kurssi (Mindfulness-based stress reduction, Center for Mindfulness Finland)