MINUN TARINA

MINUN TARINA

Vapaaksi sosiaalisesta jännittämisestä viisaan kehon avulla

Hei, Olen Tiia ja haluaisin jakaa kanssasi tarinani siitä, miten olen päätynyt tekemään työtä jännittämisen parissa.

Sosiaalinen jännittäminen saapui elämääni ollessani 14-vuotias. Yhtäkkiä aloin jännittää monia tilanteita, kuten ääneen lukemista, koulun ruokalaan menoa ja ryhmätöitä.

Olin aina ollut rohkea ja reipas lapsi ja yhtäkkiä arkeani väritti epämääräinen ahdistus ja voimakas jännittäminen. Jännittäminen jatkui aina työelämään saakka.

Töissä jännittäviä tilanteita olivat mm. palaverit, koulutukset, esiintymiset ja edelleen ruokalatilanteet.

Lopulta olin aivan kyllästynyt jatkuvaan jännittämiseen, sillä koin ettei se sopinut yhtään yhteen sosiaalisen persoonani kanssa. Vasta myöhemmin ymmärsin, että sosiaalinen ahdistuneisuus johtui traumaattisista kokemuksista elämässäni (lapsuuden ajan turvattomuuden kokemuksista).

Tiesin, ettei voimakkaan fyysisenä tuntunut jännitys lähtisi vain puhumalla, joten aloin etsimään kehollisia menetelmiä.

Ensimmäisenä löysin apua läsnäoloharjoituksista, joita opin psykofyysisen fysioterapeutin yksilövastaanotolla. Myöhemmin osallistuin useille Mindfulness-, meditaatio- ja itsemyötätunto-kursseille. Sain näistä harjoituksista niin paljon apua jännittämiseen, että kouluttauduin itsekin Mindfulness-ohjaajaksi.

Suurin käänne hyvinvoinnissani tapahtui, kun aloitin säännölliset TRE-harjoitukset. Voisin sanoa, että TRE (Tension & Trauma releasing exercises)-harjoitus muutti elämäni. Jännitys- ja ahdistusoireet lievenivät, paniikkioireet loppuivat, samoin kuin monet psykosomaattiset oireet, joista olin kärsinyt.

Kouluttauduin TRE-ohjaajaksi, jotta voisin opettaa tätä upeaa menetelmää ja ymmärrystä kehon viisaudesta myös toisille jännittäjille.

Näiden kehomieli-menetelmien lisäksi halusin oppia vielä keinoja mielen muokkaamiseen. Työkaluja siihen, miten voisimme muokata jännitystä ylläpitäviä haitallisia ajatus- ja uskomusmalleja. Näitä työkaluja opin Valmentamon ratkaisukeskeisen valmentajan koulutuksessa.

Hellä Mieli-yritykseni syntyi vuonna 2017. Koin suurta kutsumusta jakaa oppimaani, sillä usein sosiaaliseen jännittämiseen tarjotaan avuksi vain lääkitystä ja puhemuotoista terapiaa. Omasta kokemuksestani ja nykyään myös asiakkaitteni kokemuksesta tiedän, että parhaimmat ja nopeimmat tulokset syntyvät kehomieli-harjoitusten ja kehollisten terapioiden avulla.

Kaikesta oppimastani olen luonut ainutlaatuisen polun sosiaalisesta jännittämisestä vapautumiseen. Se tapahtuu viisaan kehosi kautta.

Oletko valmis lähtemään tälle muutoksen matkalle, kohti kehosi viisautta ja rennompaa elämää?

Lue myös Iltalehden haastatteluni täältä

Koulutukseni

(pääopettaja/koulutuspaikka)

  • Sertifioitu TRE-ohjaaja (Jyrki Rytilä, TRE Finland)
  • Mindfulness tunnetaitovalmentaja (Maria Saarelainen, Helsingin seudun kesäyliopisto)
  • Mindfulness-ohjaaja CFM® (Leena Pennanen, Center for Mindfulness Finland, 2-vuotinen koulutus)
  • LCF Life Coach®  (Ratkaisukeskeinen valmentaja, Valmentamo)
  • Sosionomi AMK
  • Lähihoitaja

Muita koulutuksia ja kursseja mm.

  • Jännittäjäryhmien ohjaajakoulutus (Minna Martin, Turun kesäyliopisto)
  • Sosiaalipsykologian perusopinnot 25 op (Helsingin avoin yliopisto)
  • Mindful Self Compassion – 8 viikon Itsemyötätunto peruskoulutus (Taitoba house)
  • 8-viikon MBSR-kurssi (Mindfulness-based stress reduction, Center for Mindfulness Finland)